Doek valt voor kleurrijke Helmondse politicus Toine Manders in Brussel

ED – 31 MAART 2024

“HELMOND – Hij zit, met een onderbreking van vijf jaar, al sinds de vorige eeuw in het Europees Parlement. Maar over een paar maanden valt voor Toine Manders dan toch het doek. De kleurrijke Helmonder staat niet op het stemformulier voor de Europese verkiezingen in juni.
Niet dat hij zijn rugnummer zonder slag of stoot heeft ingeleverd. ,,Ik hoopte als lijstduwer voor mijn huidige partij CDA of eventueel NSC te kunnen meedoen. Maar dat vonden die partijen te riskant. Voor hetzelfde geld word ik met voorkeurstemmen gekozen en dan zitten ze aan me vast. Waarom ze daar bang voor zijn? Ik ben eigenwijs hè. Hoe ouder, hoe eigenwijzer.”
Jammer, vindt hij. ,,Maar op een gegeven moment is het ook mooi geweest. In 2014 viel ik buiten de boot. In 2019 keerde ik verrassend terug. Dat was een cadeautje. Ik ben tevreden over wat ik heb kunnen bereiken.”

Lees hier het artikel verder!