European Games Award: EP moet in de herkansing

Europa kan wereldleider worden in de steeds belangrijker wordende ‘gaming’ industrie, dat vindt Europarlementariër Toine Manders (50PLUS-EVP). Hij wil hiervoor een ‘European Games Award’ instellen, een soort Europese tegenhanger van de Amerikaanse ‘Oscars’ in de filmindustrie.  Vooral educatieve games kunnen door de inzet van kunstmatige intelligentie veel Europeanen meer bij de maatschappij betrekken en hun levensstijl verbeteren.

Op 3 september stemde een nipte meerderheid in de Commissie Interne Markt en Consumentenbescherming (IMCO) tegen het idee van Toine Manders: “Nederland en Europa zijn top in de gaming sector.

Het is een snel groeiende industrie, die veel kan bijdragen aan de levenskwaliteit van mensen. Door via een European Games Award jaarlijks de aandacht hiervoor te vergroten kunnen we wereldwijd nog succesvoller zijn.

Ik zal de EVP-fractie in het Parlement, waar 50PLUS lid van is, vragen om het amendement tijdens de plenaire behandeling opnieuw in stemming te brengen. We moeten alles doen om de EU wereldleider te maken in deze belangrijke sector!”